Sommerferie på Helgenæs, del 1

Her over det næste stykke tid vil jeg skrive om min sommerferie, med min familie. Hvad vi får tiden til at gå med, når vi hvert år drager 3 uger til et lånt sommerhus i Jylland, som vi har gjort hvert eneste år.

Det er sådan, at jeg ikke bare kan slappe af, når jeg får ferie. Jeg synes altid der er en masse praktiske ting som jeg burde gøre (listen er lang) , men som jeg som regel ikke får gjort. Men lige netop i år var jeg lidt på forkant med nogle af de ting, som jeg plejer at skulle nå i min sommerferie. Ting som, at klippe min 10 km lange hæk (sådan føles det) og male træværket på huset. Så det var med god samvittighed at jeg pakkede hund og børn i bilen, og vendte næsen mod Jylland i år.

Det skal lige siges at der var en anden ting som var lidt anderledes end det plejer: vores ældste datter var for første gang ikke med fra starten, fordi hun skulle arbejde, og kom over efter en uges tid. Min kone kan godt have det lidt svært ved at børnene er ved at blive så stor, men jeg tænkte, fedt så er der plads til grillen. Ja, jeg ved godt at der er grillforbud i Danmark, men man kan vel håbe.

Der er to måder at komme til Jylland på. Man kan sejle fra odden eller man kan køre over Fyn. Vi kører som regel, for så er vi ikke så afhængig af tiden, hvilket er godt for os, vi er jo en børnefamilie. Det tager et sted mellem 4 til 4 1/2 time at køre til Helgenæs, hvor sommerhuset ligger, afhængig af hvor mange pause vi tager. Når vi kører sådan en lang tur, plejer vi at lave en lang playliste som vi kan høre og synge med på, for at få tiden til at gå lidt hurtigere. Men som regel skal der ikke gå meget mere end en halv time, før den første spørger om vi ikke snart skal holde en pause. Vi holder som regel en pause ved Nyborg og får noget at spise.

I år har pigerne på 11 og 13 fået lov til at få en fælles veninde til at komme og besøge os den første uge vi er i sommerhuset. Vi tænkte at det kunne hjælpe lidt på nogle af de små skænderier de har i starten af en ferie, og så kunne det også være hyggeligt. Det gik også godt de første 3 dage. Så kom skænderierne alligevel. Det var nu hyggeligt at have besøg. Deres veninde har aldrig været i Jylland før, så vi ville vise hende nogle af de ting vi plejer at lave. Vi var ved Sletterhage fyr, i Ebeltoft og lave slikkepinde, i Århus og shoppe, Helgenæs sommerfest, ude og flyve med drager, spillede en masse spil, og selvfølgelig ude at bade.

Forsættelse følger…..

2 thoughts on “Sommerferie på Helgenæs, del 1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s