Vil mænd have sønner? Hvorfor jeg er ligeglad med mine børns køn

Jeg har fire døtre og mødes ofte af fordommen om at jeg nok helst ville have haft sønner.

Det både undrer og irriterer mig.

For seksten år siden, fødte min kone vores første datter.

Jeg glemmer aldrig da jeg så vores datters ansigt for første gang – det var fascinerende så meget hun lignede mig: samme ansigtsform, samme mørke øjne, flade næse og brede læber.
Jeg er adopteret, og hun var derfor det første menneske jeg nogensinde har set, der lignede mig. Det betød virkeligt meget.

051CF160-95DB-4378-AC41-9B6B566D2FCDDa hun var to, gik hun rundt i camouflage-tshirts med kranier på, spillede sej, så op til sin far, og var svært stolt af at vi ligner hinanden så meget – det holdt ca et år, og så insisterede hun på at ligne en prinsesse konstant
Da hun var tre år fik vi datter nr to, og jeg var en glad far, med en prinsessepige på den ene arm, og en velduftende baby på den anden.
Storesøster var begejstret over at lillesøster havde det (efter hendes mening) eneste rigtige køn, men var svært skuffet over at hun ikke måtte bestemme, at lillesøster skulle hedde Tornerose…

Kort tid efter, kunne min kone – til vores umiddelbare skræk – tisse to røde streger frem på en graviditetstest. Spiral er åbenbart ikke 100% sikker…Nu begyndte spørgsmålene fra omverdenen så: ”IH, vi må da håbe det er en dreng nu!” og ” Nå, I prøver igen, og håber på en dreng?”Det provokerede mig en del, at folk nærmest ikke troede på mine forsikringer om, at jeg faktisk var godt tilfreds med mine to døtre, og bedøvende ligeglad med barn nr tres køn. Hun var så også en pige, men kom heller ikke til at hedde Tornerose.
Pigebarn nr 4 kom til knapt fire år efter – her var folks kommentarer om kønnet nærmest øredøvende.

”Bliver I ved til drengen kommer?” “Puha, stakkels dig som mand, det bliver hårdt!” sagde folk.
Men jeg holder altså på, at jeg er bedøvende ligeglad med ikke at have fået drengebørn, for jeg er far til fire helt forskellige, helt fantastiske mennesker. Det er en gave at have mange børn, at se dem vokse op, og være en del af deres liv, og som adopteret glæder det kig at se glimt af mig selv i dem. Hvad køn de har, er ikke relevant.

Hvad tænker I? Har I selv ønsket noget specifikt mht køn?

6 thoughts on “Vil mænd have sønner? Hvorfor jeg er ligeglad med mine børns køn

 1. Hej max 😊
  Hvor er det sjovt at læse – vi har prøvet næsten det samme….
  Min mand havde allerede en datter, da jeg mødte ham…
  Sammen fik vi først en pige – så en til – og SÅ lige en til…. Mange mere eller mindre smarte bemærkninger har vi hørt… Det virker lidt som om nogle mennesker mener, at en mand ikke er blevet rigtig far, før han har fået en søn…!? Vi fik så en søn – og en mere (gummi er heller ikke 100% sikker prævention – heldigvis!!).
  Det var nu ikke for at få et bestemt køn at vi fik så mange – som du skriver – de er alle skønne forskellige mennesker, uanset køn, og det er en kæmpe rigdom at have mange børn, og at se dem vokse op, og både nyde fællestræk og forskelligheder 😊 Mange hilsener og pøj pøj med bloggen fra fie – mor til 5 😎

  Like

 2. Vi har tre børn, en pige og to drenge.
  Vi har aldrig har præferencer for et bestemt køn.
  I begge vores familier har der været problemer, med at kunne få børn, heldigvis har det ikke været tilfældet for os. Det var jeg bekymret for, køn på barnet har aldrig været noget hvor vi fortrak det ene frem for det andet.
  Jeg bliver så overrasket når folk kommentere på, om man bliver ved til der kommer et bestemt køn. Jeg synes det er respektløst overfor dem der venter sig.

  Like

 3. Jeg har altid gerne villet have en pige, men da jeg blev gravid første gang, blev kønnet helt ligegyldigt. Jeg ville bare have lige præcis det barn, jeg bar under hjertet. Det var den dejligste dreng. Anden gang jeg blev gravid, kunne jeg også mærke, at det var helt ligegyldigt med kønnet. Jeg ville lige så gerne have en dreng mere, som en pige. Denne gang fik vi en pige, men jeg er meget mere spændt på at opleve hendes personlighed dukke op, end jeg er optaget af hendes køn.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s